Liesblessure

social-buttons
Liesblessure

Vooral sommige sporters hebben last van een liesblessure. Een liesblessure is een ontsteking, overbelasting, verrekking of scheur van de aanhechtingen van been- en buikspieren in de lies. Het gaat dan meestal om een steriele (niet-bacteriele) ontsteking van de peesaanhechting van de spieren. De pijn wordt gevoelt in de lies, vooral bij stevig bewegen van het been of rekken van de spieren in de lies. Soms is ook sprake van een zichtbare zwelling. Let wel, een liesblessure is iets heel anders dan een liesbreuk (zwakke plek in de buikwand).

Oorzaak

Als gewonlijk lopen sporters de grootste risico's op een liesblessure, vooral sporters die aan sporters doen met wijdbeense, zijdelingse bewegingen, bv turnen, voetbal, maar ook lange afstands hardlopers, door langdurige irritatie.

Symptomen

Als je een liesblessure hebt onderga je pijn in je lies, vooral tijdens of na intensief bewegen of sporten. De pijn kan ook uitstralen naar het bovenbeen, en in extreme gevallen van de blessure naar de geslachtsdelen en onderbuik. Ook kan het bovenbeen gespannen aanvoelen. Mannen hebben veel vaker last van liesblesures dan vrouwen.

Behandeling

Ter preventie van liesblessures zijn een goede warming-up en rek oefeningen aan te bevelen. Als je toch een liesblessure krijgt moet je deze ontzien door rust, en vooral rustig beginnen als je toch (rustig) gaat sporten. Ook koelen met ijs (niet direct op de huid) en drukverbanden aanleggen kan helpen.

Bij ons in de webshop vind je ook de kinesiotape van KT-Tape. Deze tape heeft andere eigenschappen dan "gewone" sporttape en kan blessures zowel door de actieve ondersteuning als door de genezende werking gericht op de fysiologie genezen en laten herstellen.

Houden de klachten aan, ga dan naar een huisarts of Sport Medisch Adviescentrum.

Alternatieve benaming(en): Pubalgie
Risicosporten: Voetbal, zwemmen
Gepubliceerd in: Andere blessures

Liesblessures behandelen met KT-Tape

Een liesblessure is goed te behandelen met kinesiotape. Door de tape over de beenspieren in de lies aan te brengen kun je de oorzaak vaak goed behandelen. Tapen met KT Tape biedt comfortabele en gelijkvormig ondersteuning aan de spieren en pezen waardoor deze ontspannen en genezen.