Speerwerperselleboog

social-buttons
Speerwerperselleboog

De speerwerperselleboog komt zoals de naam suggereert vaak voor bij speerwerpers, door de specifieke aard van bewegen bij deze sport. Klachten van deze sportblessure treden vooral op bij oppakken van voorwerpen met gestrekte armen of onderhands tillen van zware voorwerpen. De verschijnselen van de blessure lijken veel op die van de golfelleboog: pijn- en uitstralingsklachten aan de binnenkant van de arm, vooral rondom het ellebooggewricht. Zowel de verschijnselen als behandeling van deze sportblessures zijn vergelijkbaar.

Oorzaak

Deze specifieke klacht ontstaat vaak door een van de volgende factoren:

  • Foute werptechniek
  • Te snel opvoeren van training en wedstrijd intensiteit
  • Niet optimaal gestel voor de sport: standafwijking van de elleboog, of onvoldoende lengte, kracht en beweeglijkheid van de spieren in de arm en schouder

Symptomen

Symptoom van de speerwerperselleboog is een ontsteking aan de binnenzijde van de elleboog; aan de knobbel onderaan de bovenarm, bij het ellebooggewricht. De pijn treedt vooral op direct bij deze knobbel, en straalt soms uit naar de onderarm.

Behandeling

Behandeling bestaat een combinatie van rust, rek- en strekoefeningen. Eventueel kunnen het dragen van een bandage of fysiotherapie bijdragen aan een snel hersel.

Bij ons in de webshop vind je ook de kinesiotape van KT-Tape. Deze tape heeft andere eigenschappen dan "gewone" sporttape en kan blessures zowel door de actieve ondersteuning als door de genezende werking gericht op de fysiologie genezen en laten herstellen.

Alternatieve benaming(en): Epicondylis medialis
Risicosporten: Speerwerpen
Gepubliceerd in: Elleboogblessures

Speerwerperselleboog behandelen met KT-Tape

Speerwerperselleboog is vaak goed te behandelen met kinesiotape. Door de tape over de elleboog aan te brengen kun je de oorzaak vaak goed behandelen. Tapen met KT Tape biedt comfortabele en gelijkvormig ondersteuning aan de elleboog en helpt daarnaast het fysiologische herstel waardoor de elleboog sneller geneest.