Polsblessure

social-buttons
Polsblessure

Een polsblessure ontstaat meestal geleidelijk door overbelasting van de pezen en spieren in de pols. Soms ontstaat de blessure acuut bij bv een val of botsing, en treedt een verrekking of verzwikking van een of meer pezen in de pols op. Bij tennissers treden polsblessurs vrij vaak op door de grote krachten die op de pols worden uitgeoefend. Vooral het slaan van een backhand werkt de blessure in de hand. Ook turners krijgen het vaak. De pijn zit meestal aan de binnenkant van de pols. Bewegen van de pols is lastig en soms pijnlijk. Ook kan een zwelling of een verkleuring ontstaan. Vrouwen hebben wat vaker last van deze blessure, vanwege mindere kracht in de pols om krachten op te vangen.

Oorzaak

Polsblessures ontstaan door herhaald en gedurende langere tijd overbelasten van de pols. Te weinig kracht in de pols, slechte techniek, slecht materiaal, slappe bespanning van het racket of te weinig training vergroten de kans op deze blessure.

Symptomen

De symptomen van een polsblessure zijn de volgende:

  • Pijn in de pols, vooral onder belasting, soms ook in rust
  • Beperkte bewegingsvrijheid
  • Een zwelling of verkleuring

Behandeling

Behandeling van een polsblessure doe je in eerste instantie door direct de volgende 4 maatregelen te nemen:

  • Rust houden
  • Koelen met ijs
  • Compressie met een drukverband
  • Hoog houden, liefst boven harthoogte

Deze combinatie van maatregelen wordt ook wel R.I.C.E. genoemd. Bij lichte blessures kan met deze maatregelen al genezing optreden.

Bij ons in de webshop vind je ook de kinesiotape van KT-Tape. Deze tape heeft andere eigenschappen dan "gewone" sporttape en kan blessures zowel door de actieve ondersteuning als door de genezende werking gericht op de fysiologie genezen en laten herstellen.

In ernstiger gevallen is het het beste om naar een fysiotherapeut te gaan. Peesblessures kunnen bij onvoldoende behandeling lang aanhouden en chronisch worden, dus wacht hier niet te lang mee. De fysiotherapeut zal waarschijnlijk simpele oefeningen voorschrijven. Ook word de pols soms behandeld met shockwave therapie of injecties met corticosonen.

Alternatieve benaming(en): Tendinopathie
Risicosporten: Tennis, turnen
Gepubliceerd in: Handblessures

Polsblessures behandelen met KT-Tape

Polsblessures zijn goed te behandelen met kinesiotape. Door de tape over de pols aan te brengen kun je de oorzaak vaak goed behandelen. Tapen met KT Tape biedt comfortabele en gelijkvormig ondersteuning aan de pols waardoor deze ontspant. Ook wordt het fysiologische genezingsproces ondersteunt.